Serrano csípős chili

Serrano csípős chili

Egy baráti társaság tagjaként, meghívtak bennünket Budakeszire egy pörkölt-főző-versenyre. Mindezt persze bográcsban, és ott, a helyszínen kapunk helyet, és ott kell elkészíteni. A mi családunkban a pörkölt, bármiből is készüljön, a férjem feladata, mindig nagyon finomat készít, nem véletlenül mondják azt, hogy ez a férfiak dolga. Vagy ehhez értenek. Mindegy. Szóval ott voltunk a főzőversenyen, mi egy kicsit csak kívülállóként. Amikor már kóstolhatóvá vált a pörkölt, a férjem is megkóstolta, majd a fejét rázta, és seperc alatt nagyon sok chilipaprikát dobott az ételbe, mert szerinte csípősnek kellene lennie. Páran próbálták azonnal kihalászni, kiszedni a chilit, és mindenki mérges volt, mert manapság már nem tálalnak fel sehol csípős ételt, és ő most elrontotta ezzel a pörköltet. A férjem csak nevetett, mondta, meglátjátok, így sokkal jobb lesz! Végül a csapatunk nem nyert, a zsűri valóban csípősnek találta az ételt, de a második helyet azért elhozhattuk.